Сало в маринаді: готую так сало вже дуже довго. Гості завжди просять добавки
Мій дідусь на всі свята готує свою фірмову страву – сало. На смак здається, що його довго коптили. Однак, у цьому і є вся хитрість!
Інгредієнти:
- Сало з прошарком – 1 кілограм;
- Сіль – 200 грамів;
- Цукор – 2 столові ложки;
- Вода – 1 літр;
- Цибулиння – 3 кулаки;
- Часник – 2 голівки;
- Чорнослив – 5-7 штук;
- Лавровий лист – 2 штуки;
- Чорний перець мелений – 3 столові ложки.
Спосіб приготування:
У воді розвести цукор, сіль, чорнослив, цибулиння та лавровий лист. Довести все до кипіння.
Краще розрізати сало на два чи три шматки, щоб все помістилося у каструлю. Варити у такому маринаді 25-30 хвилин.
Вимкнути воду та залишити сало замочувати на 12 годин.
Часник розтерти з перцем та натерти ним сало.
Загорнути у харчову плівку, обмотати ниткою та залишили у холодному місці на 1 годину, щоб сало просочилося спеціями.
Його можна також зберігати у морозильній камері.