Найкращі рецепти желе Найголовніше – навчитися ро6ити желе правильно. Ось кілька рецептів!

Новини

Найголовніше – навчитися робити  желе правильно. Ось кілька рецептів!

1. Шоколадне желе

Інгредієнти:

1 літр молока,

1 склянка цукру,

2 плитки  шоколаду чорного, але можна і молочний (200 г)

20 г желатину.

Приготування:

Подрібнити шоколад (натерти на тертці), змішати його з цукром і молоком. Суміш закип’ятити. Попередньо замочений в холодному молоці желатин розчинити в закипілої молочно-шоколадної суміші. Добре все перемішати й розлити в формочки, поставити в холод.

Порада: якщо хочете желе викласти з форми, просто опустіть формочку в теплу водичку, прикрасити красиво і подати на стіл.

Подрібнити шоколад (натерти на тертці), змішати його з цукром і молоком. Суміш закип’ятити. Попередньо замочений в холодному молоці желатин розчинити в закипілої молочно-шоколадної суміші. Добре все перемішати й розлити в формочки, поставити в холод.

Порада: якщо хочете желе викласти з форми, просто опустіть формочку в теплу водичку, прикрасити красиво і подати на стіл.

2. Десерт сметанне желе «Пташине молоко»

Інгредієнти:

Сметанний шар:

2 ст. сметани 20%

цукор до свого смаку

можна трошки лимонної кислоти

пакетик желатину (для сметани вистачить і 15 г)

Сметану перемішати з цукром і кислотою. Желатин розвести, охолодити та влити до сметани й гарненько перемішати. Вилити в форму застигати.

Шоколадний шар:

2 ст води

4 ст. ложки какао

цукор до свого смаку

пакетик желатину

Приготування:

Воду, цукор і какао перемішати й закип’ятити. Желатин розвести й влити в суміш.

Охолодити й вилити на сметанний шар. Можна замість води брати й сметану, тоді просто перемішати сметану, цукор і какао і додати розведений желатин. Добре охолодити.

Перед подачею на стіл дістати з форми. Для того, щоб легше дістати, опустіть форму в гарячу воду на пару секунд.

Можна також робити й кілька шарів. Тоді беремо 2-3 ложки сметани (всю суміш не варто брати) і розводимо трохи з желатином і ставимо остигати.

Потім другий шар також і чергуючи кольору робимо кілька разів.
От і все.

3. Сирно-йогуртове желе з фруктами/ягодами

Інгредієнти:

сир (м’який, пастоподібний) -300 г

йогурт-200 г

молоко -190-200 г

цукор-60-100 г

желатин -20 г

за бажанням:

яблука очищені -100 г

вишня-50-100 г

різнобарвне желе

Приготування:

З’єднати цукор, сир і йогурт і пробити блендером до кремоподібного стану. Желатин залити молоком і дати постояти 30 хв,щоб він добре набряк.

Потім поставити желатин з молоком на вогонь і довести до кипіння, але не кип’ятити! Желатин повинен весь розчинитися. Дати йому охолонути до теплого.

Влити желатин в невелику кількість сирної маси, перемішати. З’єднати рештою сиру. Все добре перемішати. Розділити масу на 2 частини.

В одну додати какао/кероб (приблизно 1 ст.л.).

Яблука порізати дрібніше, засипати цукром і корицею і проварити кілька хвилин.

Залежно від того, в якому посуді ви плануєте подавати десерт, можна зробити його цікавішим.

У широких креманках можна заливати горизонтально, в келихах/склянках – під нахилом.

На дно креманки викласти частину сирної маси. У центр – трохи яблук, залишити остигати в холодильнику. Далі можна варіювати з «кольоровим» желе. Я використовувала желе з ківі для освіти «лінії переходу».

Після застигання, покрити сирною масою іншого кольору. Знову відправити у холодильник, щоб десерт добре застиг. В келихи викласти частину сирної маси й закріпити посуд під нахилом в холодильнику.

Після застигання шару, заливаємо наступний. Для контрасту смаку я поклала по кілька ягід вишні в центр келиху. Верхній шар у мене з апельсинового  желе. Десерт  вийшов не нудотний, різно-смакові та оригінальний.

4. Желе фруктово-вершкове

Інгредієнти:

1 упаковка персикового  желе (90 г)

0,5 нектарина, 2 сливи, очистити й нарізати

120-150 мл вершків (в залежності від обсягу келиха)

2 ст. ложки цукру – у вершки

Приготування:

Приготувати желе (з половини упаковки), але води взяти не 200 мл, а 150 мл (для надійності).

Розлити желе по келихах, додати нарізані фрукти. Нахилити келихи, поставити їх в мисочки та відправити в холодильник для застигання.

Приготувати другу порцію желе за тим же принципом (з половини упаковки). Остудити. Збити вершки міксером, додати цукор до смаку.

Коли желе повністю охолоне, тонкою цівкою влити його в вершки. Викласти суміш поверх застиглого шару желе і повернути в холодильник до повного застигання.

5. Желе кефірних

Інгредієнти:

0,5 літра кефіру (будь-якої жирності)

1 стакан (250 г) цукру (можна менше)

15 г желатину (я брала швидкорозчинний)

0,5 склянки води

ваніль

3 ч. ложки какао

Приготування:

Желатин розчинити в 0,5 склянки води, дати охолонути до кімнатної температури.

Кефір змішати з цукром до повного розчинення кристалів цукру (кефір повинен бути кімнатної температури), додати ваніль.

Потім влити в кефір остиглий желатин і збити міксером 1 хвилину.

Далі суміш розділити на дві частини, в одну додати какао і добре перемішати.

Далі суміш розлити в стакани або креманки: спочатку один шар, потім коли застигне влити другий і т.д.

Смачного!