Замініть тільки один інгредієнт: “Мімоза” стане в 5 разів смачніше. Неймовірний смак

Новини

“Мімоза” – салат, який має класичний варіант, а також кілька авторських, але незалежно від набору інгредієнтів продовжує бути одним з найпопулярніших. УНІАН з’ясував, як можна приготувати ідеальний салат “Мімоза” – найкращий рецепт для вас і ваших близьких.

Салат “Мімоза” – рецепт класичний

Інгредієнти:

4 яйця

150 г вареної моркви

150 г вареної картоплі

150 г вареної курячої грудки

1 банка консервованого горошку

1 цибулина

майонез, сіль, перець за смаком

зелень для прикраси

Записуйте, як готується салат “Мімоза” за класичною технологією

Відварити яйця, моркву, картоплю та курку до готовності. Остудити, очистити яйця, відокремити білки від жовтків. Моркву натерти на крупній тертці, картоплю і яйця – на дрібній. Курячу грудку нарізати кубиками. Цибулю нарізати кільцями, обсмажити на сковороді до золотистого кольору.

Викласти на салат “Мімоза” шари по порядку – морква, яйце, цибуля, картопля, курка, горошок. Кожен шар змастити майонезом, посипати сіллю і перцем. Зверху посипати салат тертим білком, а потім тертим жовтком. Прикрасити зеленню.

Саме так готується салат “Мімоза” класичний, але якщо замінити один головний інгредієнт – смак буде зовсім іншим.

Салат “Мімоза” з сиром

Інгредієнти:

4 яйця

150 г вареної моркви

150 г вареної картоплі

150 г вареного курячого філе

100 г твердого сиру

1 банка консервованого горошку

1 цибулина

майонез, сіль, перець за смаком

зелень для прикраси

“Мімоза” з сиром-ідеальний варіант для тих, хто хоче додати пікантності салату

Відваріть яйця, моркву, картоплю, картоплю та курку. Остудити, очистити яйця, відокремити білки від жовтків. Моркву натерти на крупній тертці, картоплю і яйця – на дрібній. Курячу грудку нарізати кубиками, сир натерти на дрібній тертці. Лук обсмажити до золотистого кольору.

У глибокій формі укласти шари: морква, яйце, цибуля, картопля, курка, горошок, сир. Кожен шар змастити майонезом, посипати сіллю і перцем. Викласти зверху тертий яєчний білок і жовток, прикрасити салат зеленню.

Також можна приготувати страву з рибою, а не з куркою – смак буде зовсім іншим, не менш шикарним.

Салат “Мімоза” з тунцем

Інгредієнти:

1 банка тунця у власному соку

4 яйця

150 г вареної моркви

150 г вареної картоплі

1 банка консервованого горошку

1 цибулина

майонез, сіль, перець за смаком

зелень для прикраси

Записуйте, як робиться “Мімоза” з тунцем

Яйця, моркву і картоплю відварити, остудити. З тунця злити рідину, очистити яйця, відокремити білки від жовтків. Моркву натерти на крупній тертці, картоплю і яйця – на дрібній. Обсмажити подрібнену цибулю до золотистого кольору. Викласти шари на тарілку – тунець, морква, яйце, цибуля, картопля, горошок. Кожен шар змастити майонезом, посипати сіллю і перцем. Зверху викласти тертий білок, потім жовток. Прикрасити салат “Мімоза” зеленню.

Салат “Мімоза” з сардиною

Інгредієнти:

1 банка сардин в олії

4 яйця

150 г вареної моркви

150 г вареної картоплі

150 г вареної курячої грудки або консервованого тунця

1 банка консервованого горошку

1 цибулина

майонез, сіль, перець за смаком

зелень для прикраси

“Мімоза” з сардиною і тунцем або куркою – шикарний варіант для справжніх гурманів.

Яйця, моркву і картоплю відварити, остудити. З тунця і сардин злити рідину, очистити яйця, відокремити білки від жовтків. Моркву натерти на крупній тертці, картоплю і яйця – на дрібній. Обсмажити подрібнену цибулю до золотистого кольору. Розкладіть шари на тарілці – нарізані кубиками сардини, тунець або курка, морква, яйце, цибуля, картопля, горошок. Кожен шар змастити майонезом, посипати сіллю і перцем. Зверху викласти тертий білок, потім жовток. Прикрасити салат “Мімоза” зеленню.