Подаю таку страву з фаршу на святковий стіл. Гості в захваті від цієї смакоти!
Інгредієнти:
курячий фарш, 1 кг;
цибуля, 1 шт.;
яйця, 2 шт.;
борошно кукурудзяне 2 ст.л.;
борошно пшеничне, 2 ст.л.;
спеції, 2 ч.л.;
лимонний сік, 2 ст.л.;
масло вершкове, 200 г;
сир твердий, 100 г;
кріп;
розпушувач;
олія.
Процес приготування
Заправляємо курячий фарш спеціями, сіллю і перцем, подрібненою цибулею, можна додати 2 ст.л. майонезу.
Сир натираємо на дрібній тертці.
Вершкове масло ріжемо на брусочки. Зелень дрібно рубаємо.
На харчовій плівці робимо коржик з фаршу. Брусочок масла обвалюємо в зелені кропу, кладемо в середину коржика з фаршу і за допомогою плівки, загортаємо в “пальчик”. Обвалюємо в борошні.
Наступна котлетка – масло обвалюємо в сирі і загортаємо в коржик фаршу. Чергуючи види котлеток – масло обвалюємо в кропі або в сирі.
Відправляємо котлети на 30 хвилин в морозилку.
Для кляру змішуємо яйця з лимонним соком, солимо, додаємо куркуму, паприку, сухий часник, чверть склянки води і 2 види борошна, розпушувач або соду, погашену оцтом. Вимішуємо кляр, має вийти консистенція не надто густої сметани.
Розігріваємо багато олії. Вмочуємо пальчики в клярі і обсмажуємо з усіх боків до золотистої скоринки.
Смачного!