В օдній із відօмих шкільних їдалень встанօвили прихօвані камери. Те, щօ на них було записанօ, приголомшило не лише батьків, а й вчителів..

Новини

Всім відомо, що шкільний обід це більше аніж просто їда. (Щоб переглянути відео доскрольте нижче)

Що в ньому такого незвичайного, ви дізнаєтеся з цієї онлайн-екскурсії в одну зі шкіл

Знайомтеся,  ця учениця сьогодні вона розповість нам, що являє собою обід у її школі.

5 працівників шкільної їдальні за 3 години готують обід для 720 осіб.

Картопля, яку вони чистять, була вирощена шестикласниками на шкільній фермі.

Сьогодні на обід риба з грушевим соусом (груші, до речі, також вирощені у шкільному саду), пюре, хліб, овочевий суп та молоко.

Кухарі розподіляють їжу такими контейнерами для кожного класу.

Все це розміщується в одній кімнаті.

Після 4-го уроку учні дякують учителю за проведений урок. Тепер час обіду, що триває 45 хвилин. Як ціле заняття!

Учні одягають такі халати, шапочки, маски на обличчя.

Обов’язково миють руки та користуються гелем-санітайзером.

Чергові вирушають за контейнерами із їжею.

Але для початку вони дякують кухарям за приготовлений обід.

Молодші школярі перевозять обід у таких візках.

А це черговий з молока.

Він роздають кожному по пакету

Тут розливають суп.

Після сервірування чергові звітують, скільки їжі залишилося.

Нічого не повинно зникнути задарма!

Вчитель обідає разом із дітьми.

Перед тим, як розпочати трапезу, він повідомляє, звідки походять продукти, які зараз лежать на столах у дітей.

Після обіду діти сперечаються на кулачках, кому дістанеться молоко або риба, що залишилося.

Адже ми пам’ятаємо, що нічого не повинно зникнути.

Крім того, учні розгортають пакети із молоком.

Упаковка відправляється на переробку.

Усі обов’язково чистять зуби після трапези

Пакети з-під молока складають у кошик, промивають їх водою, залишають на добу сушитися, а потім відносять до спеціально відведеного місця, звідки їх забирають на переробку

Брудний посуд школярі відносять самі.

Малюки відвозять посуд на візках до ліфтів.

о 13:10 настає період збирання, який триває 20 хвилин.

Діти миють підлоги у класах, коридорах, туалетах, підмітають на шкільному подвір’ї.

Дітей із ранніх років привчають до праці. Вони знають, що продукти даються не просто так, їх потрібно для початку виростити.
По-моєму, все організовано просто чудово!