Повінь зноcить все на cвоєму шляху! Паpламент кpаїни пiшов під воду. Пoвідомляють пpо значну кiлькість потерпілих…

Новини

Через масштабні повені прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зібрав 18 вересня пресконференцію щодо ситуації в країні.

Циклон “Борис”, який приніс масштабну повінь, дістався Угорщини.

Через збільшення опадів Дунай вийшов з берегів та підтопив будівлю угорського парламенту.

Видання Index повідомляє, що у багатьох містах Угорщини почали перекривати дороги та попередили про перебої з газом та електрикою.

“Циклон “Борис” досяг Європи, принісши з собою величезну кількість опадів.

Вода затопила автомагістралі, населені пункти та цілі міста в кількох країнах, але на Дунаї та його притоках також був високий ступінь готовності до повеней.

В Угорщині водозбірні басейни річок Дунай, Лайта, Раба та Репче готуються до небезпечного рівня води”, — йдеться на сайті інформаційного агентства.

У Мережі публікують відео, на яких видно, як вулиці на головній площі Будапешта пішли під воду, а будівля парламенту частково опинилася під водою.

За інформацією місцевих видань, угорське місто Кішороші було повністю відрізане водою від зовнішнього світу, ситуація у Ваці також була критичною.

У країні тимчасово повністю зупинено роботу кількох поромів. За даними Національної генеральної дирекції водних ресурсів, у середу ввечері рівень води в столиці досяг 732 сантиметрів.

Через масштабні повені прем’єр-міністр Віктор Орбан зібрав 18 вересня пресконференцію щодо ситуації в країні. Там він заявив, що зараз найважчий період.

Влада готується до піку рівня води, який, за прогнозами, очікується в Будапешті в суботу вдень.

Джерело