Русифікація населення на окупованих територіях досягла критичної точки – ЦНС

Новини

Людей залякують позбавленням практично будь-яких прав.

Російські загарбники хочуть до кінця 2024 року паспортизувати усе місцеве населення віком від 14 років на тимчасово окупованих територіях України.

У повідомленні вказується, що серед працівників підприємств, установ, організацій, які опинилися в окупації, розпочалася жорстка інформаційна кампанія.

Людей залякують позбавленням практично будь-яких прав. З початку 2025 року тих, хто не отримав російський документ, будуть вносити на спецоблік та позбавляти права іноземного громадянина.

У ЦНС заявили, що ця примусова паспортизація є частиною ширшої стратегії загарбників зі зміни демографічного складу окупованих територій та спроби легітимізувати свій контроль над українськими землями.

Мешканці тимчасово загарбаних територій опиняються перед складним вибором: або підкорятися і втратити свою ідентичність, або відмовитися і бути ізольованими від суспільства, на своїй рідній землі. Така політика кремля є черговим кроком у напрямку насильницької русифікації та асиміляції українців, – заявили у ЦНС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що окупанти відбиратимуть житло у тих, хто не прийняв російське громадянство.

Крім того, ми раніше інформували, що Кремль примусово відправляє молодь з ТОТ в Курську область для показової підтримки.

На окупованих територіях загарбники намагаються залучити до війська місцеве населення.

Росія завозить на окуповані території силовиків для боротьби з українським підпіллям.

Змінюють етнічний склад: скільки росіян окупанти планують завезти на ТОТ Запорізької області.