Ви теж думали, що це шматки м’яса? У нас для тебе дуже погані новини
Ковбасні вироби вже давно стали невід’ємною частиною нашого раціону. Коли виникає питання, що подати до столу, якщо несподівано нагрянули гості, або ж, що взяти на роботу для швидкого обіду, ми моментально згадуємо про ковбаски і сосиски.
На жаль, лабораторні дослідження складу цього поширеного продукту не перестають засмучувати. Все частіше і частіше для приготування ковбасних виробів використовують хімічні речовини та дешеві м’ясозамінники. Таким чином власники виробництв добре економлять на сировину і продають нам ненатуральний продукт за ціною хорошого шматка м’яса.
Звичайно, несумлінних виробників вистачає, але є й ті, хто піклується про свою репутацію та якість продукції. Нам важливо знати, за якими критеріями можна відрізнити якісні ковбасні вироби від хімічної підробки. Ми поділимося з вами парочкою хитрощів, запам’ятовуйте!
Купуючи ковбасу, зверніть увагу на ці моменти
Поцікавтеся, звідки компанія-виробник бере сировину для виготовлення ковбасних виробів. Найнадійніший варіант – власний процес м’ясного виробництва. Це вважається гарантією хорошої якості продукції, оскільки виробник зобов’язаний проходити всілякі перевірки догляду за тваринами. Також на таких підприємствах немає проблем із затримкою доставки м’яса.
Зверніть увагу на етикетку. Справжня ковбаса має складатися лише з м’яса. Жодних соєвих добавок у ній бути не повинно. Давайте розшифруємо найпоширеніші складові ковбасних виробів: Е407 – карагенан з водоростей, Е412 – гуарова камедь з насіння гуара; Е450, Е451 – фосфатні хімічні сполуки, які використовують для того, щоб ковбаса залишалася соковитою; нітрати та нітрити – консерванти, які використовують для апетитного рожевого кольору продукту.
Обов’язково дивіться термін придатності ковбаси. Його можна побачити на етикетці або металевій кліпсі.
Якщо ви звикли орієнтуватися за ГОСТом чи ТУ, вам слід знати, чому можна вірити. ТУ – технічні умови, які кожен виробник створює самостійно. А ДЕРЖСТАНДАРТ можна вважати правдивою відміткою тільки в тому випадку, якщо в складі вказані абсолютно всі інгредієнти, з яких приготовлений продукт.
Эти простые хитрости не позволят вам попасться на уловки находчивых продавцов. Относитесь к выбору колбасных изделий ответственно. Запомните, что внешний вид может быть обманчивым. А чтобы не подвергать риску свое здоровье, рекомендуем готовить любимую колбасу самостоятельно. Поделитесь этой полезной статьей со своими друзьями!